Josefine

BarnehagenVår Josefine ble åpnet i 1992, og ligger i et rolig villaområde på Grefsen. Barnehagen er en koselig gammel villa med sjel, med frukttrær og busker i hagen. Totalt er vi 43 barn og 10 voksne fordelt på tre avdelinger.

Hverdagen i BarnehagenVår Josefine.

I tillegg til vår visjon og vårt barnesyn som dere kan lese om uner, er vi opptatt av at glede og humor skal ha stor plass i hverdagen til barna. Vi har et meget godt miljø hvor de voksne trives sammen, noe som igjen påvirker vårt arbeid med barna. Sammen med barna er vi kreative, engasjerte og glad i å skape. Vi har satt opp revy og har alltid noen godbiter på lur til underholdning for foreldrene og til glede for hverandre.

Sang, musikk, dans og drama er noe som inspirerer både voksne og barn i barnehagen og derfor er dette ofte på agendaen i hverdagen! I tillegg er vi glad i å være ute og bruke naturen. Vi har flere utedager på Trollvann i løpet av barnehageåret. Barna blir på slike dager levert og hentet på Trollvann. Vi er også ute hver dag ellers i året og de minste barna sover ute i vogner.

Vi har et meget kompetent og engasjert personale, hvor mange har vært her i flere år. Hvert år deltar vi på ulike kurs for å videreutvikle oss og få nye input

Avdelinger

Månepalasset Solslottet Småsolene


• På Månepalasset er det 20 barn fra 4-6 år og det er 3 voksne som er sammen med dem. 
• På Solslottet er det 13 barn fra 2 - 3 år og det er 3 voksne som er sammen med dem. 
• På Småsolene er det 10 barn fra 1 - 2 år og det er 3 voksne som er sammen med dem.

I løpet av en dag er det nesten ingen grenser for hva som kan skje på de ulike avdelingene. Barna er impulsive og kommer hele tiden med nye kreative forslag, idéer og påfunn. Det er ikke alltid at dagene blir akkurat slik som de voksne hadde tenkt, ingen dag er helt lik og dermed heller aldri kjedelig.

Avdelingene gjør også mange ting felles og har felles arrangementer, samlinger og turer. Vi ser at felles opplevelser gir læring og glede, og styrker samholdet både blant barn og voksne i barnehagen.

Førskolegruppen har egen gruppe med skoleforberedende aktiviteter en dag i uken. I tillegg får de tilbud om skiskole etter jul. Gruppen avslutter med tur til Vangen Leirskole i juni! Her får de mange flotte opplevelser og gode minner å ta med seg videre.

Fokus

Kosthold

Vi er opptatt av at barna i BarnehagenVår Josefine skal ha et sunt og variert kosthold. Høsten 2012 ansatte vi derfor en erfaren kjøkkenassistent som lager varm –lunsj til oss hver mandag, tirsdag og onsdag. På torsdager er det turdag og på denne dagen har barna med egen matpakke hjemmefra. Fredager er det personalet som lager varm –lunsj. Det serveres også melk til alle lunsj - måltider.

Utover dette kan de som ikke rekker å spise frokost hjemme ta med matpakke som de kan spise i barnehagen frem til kl. 09.00. Barna får melk i barnehagen om de ønsker.

Til 14.30 måltidet har barna med egen matpakke.

Kostpenger pr. mnd. kr. 400,-

Menyen varierer fra måned til måned, men under er et eksempel på hvordan menyen for en måned kan se ut:

Meny uke 7 – 9 for BarnehagenVår Josefine


Uke 7

·       Mandag:    Spaghetti med kjøttdeig og saus.
·       Tirsdag:     Grønnsakssuppe med kylling.                        
·       Onsdag:     Fiskekaker med potet og grønnsaker.
·       Fredag:      Det er karneval og det blir pølser fra pølseboden ;)

Uke 8

·       Mandag:    Fiskepinner med poteter og grønnsaker.      
·       Tirsdag:     Tomatsuppe med makaroni.
·       Onsdag:     Kyllingwok med grønnsaker.
·       Fredag:      Havregrynsgrøt med rosiner.

Uke 9

·       Mandag:    Pølsegrateng med makaroni, blomkål og gulrøtter.
·       Tirsdag:     Grønnsakssuppe.
·       Onsdag:     Istanbuli.
·       Fredag:      Ostesmørbrød.

Uke 10
·       Mandag:    Laks med pasta og saus.
·       Tirsdag:     Nudlesuppe.
·       Onsdag:     Kylling Tandoori med ris og grønnsaker.
·       Fredag:      Havregrynsgrøt med rosiner.